Το Bloomberg πριν από μερικές ημέρες αποκάλυψε πως η περιουσία της Τέιλορ Σουίφτ ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Η τεράστια επιτυχία της περιοδείας της «Eras Tour», η κυκλοφορία της ταινίας «Taylor Swift: The Eras Tour» καθώς και η επανακυκλοφορία του άλμπουμ της «1989», αλλά με τα τραγούδια εκτελεσμένα σε δικές της εκδόσεις της απέφεραν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

Σε αντίθεση, όμως, με άλλους καλλιτέχνες που έχουν ξεπεράσει το «φράγμα» του ενός δισ. δολαρίων, η Τέιλορ Σουίφτ δεν μιλάει για τα χρήματά της. Αυτό μάλλον οφείλεται σε ποικιλία λόγων.

Η ίδια κατάγεται από την Πενσιλβάνια, μια ως επί το πλείστον εργατική πολιτεία των ΗΠΑ. Έπειτα, υπάρχει και το… προφίλ του κοριτσιού της διπλανής πόρτας, ενώ φυσικά κανείς δεν θέλει να ακούει μια pop star να μιλάει για τα χρήματα που έχει. Σε αντίθεση, ας πούμε με τον επίσης δισεκατομμυριούχο Jay-Z, εκείνη δεν πουλούσε ναρκωτικά στους δρόμους της Νέας Υόρκης για να επιβιώσει.

Αλλάζει το παιχνίδι

Τα περιουσιακά της στοιχεία, λοιπόν, αξιολογούνται στα 1,1 δισ. δολάρια και η ίδια και η ομάδα της αλλάζουν το… παιχνίδι και τη βιομηχανία του θεάματος. Πλέον, οι μεγάλες δισκογραφικές θα απαγορεύουν στους καλλιτέχνες τους να βγάζουν τις δικές τους εκδόσεις άλμπουμ τους, αν δεν έχουν παρέλθει 20 με 30 χρόνια.

Επιπλέον, η περιοδεία της είχε τζίρο 1,4 δισ. δολάρια – το μεγαλύτερο ποσό όλων των εποχών. Οι υπόλοιποι καλλιτέχνες προσπαθούν να βρουν τρόπο για να ακολουθήσουν το παράδειγμά της. Ούτε στάθηκε και στα ρεκόρ που κάνει η ταινία για το «Eras Tour».

Η τακτική του brand Taylor Swift, που είναι κι αυτό που την εκτόξευσε, είναι να αγκαλιάζει τα προβλήματα και τις αναποδιές. Οι fans της την λατρεύουν γιατί είναι ευάλωτη. Γιατί μπορεί να βγάλει έναν δίσκο μονάχα για να ξεσπάσει για έναν πρώην της. Συνάμα, ενδιαφέρεται να ενδυναμώνει άλλους και να είναι ενωτική. Πολλές φορές τα χρήματα – κι όταν αυτά τα κουνούν οι διάσημοι στους… πελάτες τους – σπέρνουν διχόνοιες.

Η «συμμαχία» με το NFL

Κι επειδή δεν υπάρχει εταιρία που να μην θέλει να συνδεθεί με τις «καλές, παραδοσιακές αμερικανικές αξίες» που πρεσβεύει η Τέιλορ Σουίφτ, το NFL, η λίγκα του αμερικάνικου ποδοσφαίρου προσπαθεί να εκμεταλλευτεί κάθε δευτερόλεπτο της σχέσης της με τον σταρ των Κάνσας Σίτι Τσιφς, Τράβις Κέλσι. «Είναι μια γυναίκα χαμηλών τόνων, που πατάει στη γη», είπε ο πατέρας του πρόσφατα. H Σουίφτ, δε, παρακολουθεί τα ματς με την Ντόνα Κέλσι, τη μητέρα του Τράβις.

Το NFL έχει καταγράψει ρεκόρ τηλεθέασης στα παιχνίδια που η Σουίφτ βρέθηκε στην εξέδρα για να παρακολουθήσει τον αγαπημένο της. Το engagement στα social media ήταν τεράστιο, ενώ τόσο ο ίδιος ο Κέλσι όσο και η Κάνσας Σίτι Τσιφς αξίζουν περισσότερο μόνο και μόνο επειδή σχετίζονται μαζί της.