Η ανάγκη για ένα χαλαρό after office ποτό στις μέρες μας είναι πραγματικά ουσιαστική. Αναζητώντας τον ιδανικό προορισμό για να ξεφύγετε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, στο κέντρο της πόλης θα βρείτε υπέροχα μπαρ που αξίζει να καθιερώσετε ως στέκια.

Κάθε ένα από αυτά τα προσφέρει μια μοναδική εμπειρία που θα σας κάνει να ξεχάσετε τη (δύσκολη ίσως) μέρα που είχατε και να απολαύσετε τις στιγμές σας με φίλους και συναδέλφους.

Barreldier

Τόσο μικρό και cozy, όσο να χωράνε ιδανικά οι θαμώνες του γύρω από την μπάρα του. Με ευρωπαϊκό αέρα, το Barreldier (Βουλής 7, Στοά Μπολάνη) φημίζεται για τα ιδιαιτέρως προσεγμένα παλαιωμένα cocktails του Mario, που συναντάται πίσω από την μπάρα του. Χειροποίητα bitters και σιρόπια, ενισχύουν τις εμπνευσμένες δημιουργίες του. Jazz και funk μουσικές συμπληρώνουν την υπέροχη ατμόσφαιρα.

Beauty Killed The Beast

Το Beauty Killed the Beast (Παραμυθίας 14) στεγάζεται σε ένα υπέροχο διατηρητέο κτίριο στην οδό Παραμυθίας και αποτελεί μια ξεχωριστή all day επιλογή. Το interior design υπογράφει η ομάδα Νine Design, η οποία έχει επιμεληθεί μερικά από τα πιο εντυπωσιακά μαγαζιά της πόλης.

Στον υπέροχο χώρο του θα δώσετε ραντεβού για καφέ και cocktails, ενώ διαθέτει μενού με διάφορα γευστικά πιάτα, για να συνοδεύσετε τα ποτά σας. Τα βλέμματα τραβάει το γυάλινο πάτωμα του μπαρ, κάτω από το οποίο εκτείνεται ένας ολάνθιστος κήπος.

Ipitou

Νεανικό στέκι, με ευρωπαϊκή street φιλοσοφία, με ενημερωμένη κάβα και σπάνιες ετικέτες. Αν και μικροσκοπικό ξέρει πολύ καλά πώς να σας κάνει να ξεχάσετε την μέρα που μόλις πέρασε. Στο Ipitou bar, στον ομώνυμο μικροσκοπικό πεζόδρομο, θα έρθετε για την funny ατμόσφαιρα και τα περιποιημένα cocktails που γίνονται καθημερινά ανάρπαστα.

Heteroclito

Από τα πιο δημοφιλή και καθιερωμένα wine bars στο κέντρο της πόλης (Φωκίωνος 2 & Πετράκη 30), το σοφιστικέ Heteroclito αποπνέει παριζιάνικο αέρα και τιμά ιδιαιτέρως το ελληνικό κρασί. Εκτός από τον μικρό εσωτερικό του χώρο, διαθέτει τραπεζάκια και στον πεζόδρομο της Φωκίωνος.

Espressaki

Γουστόζικο, παρεΐστικο και αρκετά μικρό το Espressaki (Άγγελου Πυρρή 3) στο κέντρο της Αθήνας, ανταποκρίνεται απολύτως στον ορισμό στέκι. Με φιλικό και χουχουλιάρικο περιβάλλον, προδιαθέτει για ανέμελες στιγμές, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, τόσο για καφέ, όσο και για ποτό.

Baba au Rum

Στην οδό Κλειτίου, μια ανάσα από την πλατεία Καρύτση, το Baba au Rum συγκεντρώνει εδώ και χρόνια το ενδιαφέρον όσων αναζητούν ποιοτικά cocktails.