Στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς του Alpha, «Το προξενιό της Ιουλίας», είδαμε πως η περιοδεία του αρχηγού της Χωροφυλακής στη Θεσσαλία δίνει το περιθώριο στη Στάσα να πάρει μια απόσταση από όσα έχουν συμβεί με τον Κωστή, που αναγκάζεται να απουσιάσει για υπηρεσιακούς λόγους.

Η απουσία του, όμως, αντί να κατευνάσει τα πνεύματα, θα οξύνει τις αντιθέσεις και τις αντιπαραθέσεις μέσα στην οικογένεια Στασινόπουλου και η Κατερίνη θα θελήσει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να ξεκαθαρίσει μια και καλή τους λογαριασμούς της με τη Στάσα. Η συνάντησή τους θα επιβάλει και στις δυο να αναμετρηθούν με τις αλήθειες τους. Κι απ’ ότι φαίνεται, είναι καιρός και για τις δυο ν’αλλάξουν σελίδα.

Την ίδια ώρα, οι εξελίξεις για τον Ρήγα τον έχουν φέρει αντιμέτωπο με μια νέα πραγματικότητα, όπου οι κίνδυνοι καραδοκούν. Αυτή τη φορά, ποιος θα πάρει πρώτος την κατάσταση στα χέρια του; Σίγουρα, πάντως, όχι η αδελφή του, η Ιουλία, που για κακή της τύχη θα αποκαλύψει άθελά της το μυστικό της, που τόσον καιρό έμενε κρυφό.

Το προξενιό της Ιουλίας: Τι θα δούμε στα επόμενα επεισόδια της σειράς του Alpha

Ο Γιωργίκης μόλις μαθαίνει την αλήθεια για τη σχέση της Ιουλίας και του Γρηγόρη αλλάζει πρόσωπο, ξυπνά το τέρας μέσα του και όλα αλλάζουν στο αρχοντικό.

Τι θα δούμε την επόμενη εβδομάδα:

Τρίτη 21 Μαΐου, επεισόδιο 82: Το καλοκαίρι του 1960 έχει μπει για τα καλά, επιφυλάσσοντας αλλαγές. Η αρρώστια της Κυριακούλας δεν φέρνει κοντά μόνο αυτήν και τη Στάσα, αλλά και τη Φιλιώ με τον γιατρό Γκλαβάνη, που αρχίζει να επισκέπτεται όλο και συχνότερα το σπίτι των Ραζίνηδων, όταν ο Γρηγόρης δεν βρίσκεται εκεί. Το ίδιο σπίτι, όμως, έχει αρχίσει να γυροφέρνει κι ο νεαρός εκδότης, Άλκης Μακρής, συνοδεύοντας την Αλεξάνδρα, κάτι που δεν περνά απαρατήρητο από τη μητέρα της. Ένα δείπνο στο σπίτι μαζί με την Κυριακούλα θα είναι η αφορμή για τους δυο νέους να προχωρήσουν τα πράγματα περισσότερο απ’ όσο όχι μόνο περίμεναν αλλά ίσως και απ’ ό,τι μπορούν να αντέξουν. Στο μεταξύ, η εμφάνιση ενός νέου προσώπου που γοητεύει με την παρουσία του τους κοσμικούς κύκλους της Λάρισας θα δημιουργήσει νέες, αναπάντεχες αναταράξεις. Κανείς ακόμα δεν μπορεί να φανταστεί το εύρος των αποκαλύψεων. Ούτε καν η Ιουλία, που πιστεύει ότι το μυστικό της έχει θαφτεί για πάντα στο παρελθόν. Όμως οι ανατροπές στη ζωή, γίνονται εκεί που δεν το περιμένεις.

Τετάρτη 22 Μαΐου, επεισόδιο 83: Ο φόβος ότι θα αποκαλυφθεί το κρησφύγετο του Επιφάνειου, τον κάνει να σκέφτεται πώς θα καταφέρει να κρυφτεί, διατηρώντας παράλληλα την επαφή του με τον Χρήστο, που παραμένει στην Αθήνα και συνειδητοποιεί με τρόμο και με τη βοήθεια του ψυχίατρου Νικολαΐδη πως ο Γιωργίκης Προβιός δεν ήταν πάντα τόσο καλός, ούτε σαν πατέρας ούτε και σαν σύζυγος. Οι προσπάθειές του να επικοινωνήσει με το σπίτι του και με την Ιουλία δεν θα φέρουν αποτέλεσμα, αυξάνοντας έτσι την ανησυχία του Χρήστου, που δεν είναι αδικαιολόγητη. Στο αρχοντικό, το ξέσπασμα του Γιωργίκη θα τους φέρει όλους προ απροόπτου, θυμίζοντάς τους εποχές που θα ‘θελαν να ξεχάσουν. Μετά την αποκάλυψη του μυστικού της Ιουλίας, το τέρας μέσα του ξυπνά και ο Γιωργίκης ζητά εκδίκηση, χωρίς κανείς να μπορεί να τον σταματήσει. Η Χάδω προσπαθεί να προστατεύσει το μωρό, η Στεφανία την Ιουλία. Και ενώ ο Στασινόπουλος απουσιάζει, η Στάσα αντιλαμβάνεται, έστω και αργά, ότι η κόρη της είναι σε κίνδυνο.

Πέμπτη 23 Μαΐου, επεισόδιο 84: Η Χάδω μετά από τις τελευταίες συνταρακτικές εξελίξεις στο αρχοντικό του Προβιού αποφασίζει να κάνει το μεγάλο βήμα και να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα, όμως η ευκαιρία να το πραγματοποιήσει θα της έρθει από εκεί που δεν το περιμένει. Παράλληλα, η επίσκεψη της Στάσας στο αρχοντικό θα την φέρει αντιμέτωπη με τις επιλογές της και θα την οδηγήσει σε αδιέξοδο. Την ίδια στιγμή η Κυριακούλα προσπαθεί να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες που υπάρχουν μετά τον θάνατο του Στράτου Ραζίνη και μια από αυτές είναι να προτρέψει την κόρη της να αποφασίσει να κάνει το μεγάλο βήμα. Η Ζανέτ, που βρίσκεται σε δύσκολη θέση μετά την απειλή που δέχτηκε από τον Σωτηράκη, δηλώνει πως δεν τον φοβάται και θα κάνει αυτό που πρέπει. Ο Ζαφείρης όμως, που έχει αντίθετη άποψη, την πιέζει να μαζευτεί για να προφυλάξει τον εαυτό της αλλά και τον φιλοξενούμενο τους. Κι ενώ η κατάσταση στο αρχοντικό συνεχώς χειροτερεύει για την Ιουλία, ο Χρήστος προσπαθεί επανειλημμένως να επικοινωνήσει μαζί της τηλεφωνικά, χωρίς επιτυχία, γεγονός που του προκαλεί μεγάλη ανησυχία και αναστάτωση.

«Το προξενιό της Ιουλίας», Τρίτη έως Πέμπτη στις 22:40.