Μπροστά σε ένα πολυπληθές κοινό κάθε ηλικίας και σε ενθουσιώδες κλίμα, στη Θεσσαλονίκη, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Μιχάλης Αγγελόπουλος υπερτόνισε τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών, θέτοντας ξεκάθαρα το «ισχυρό» διακύβευμα για τη χώρα μας πως «είτε συνεχίζουμε σταθερά προς τα εμπρός ή γυρνάμε πίσω στην αβεβαιότητα».

«Κάθε μου επιλογή, κάθε μου προσπάθεια είναι στενά συνδεδεμένη σε όλη μου την πορεία με την πεποίθηση ότι η Ευρώπη είναι η οικογένειά μας και η Ελλάδα είναι άρρηκτα δεμένη με την ύπαρξη και τη συνέχειά της», τόνισε ο κ. Αγγελόπουλος και κάνοντας μια αναδρομή στην προσωπική πορεία του όλα αυτά τα χρόνια, έκανε λόγο για «μια μεγάλη και κοπιώδη διαδρομή στο στίβο της προσφοράς, με χαρές και δυσκολίες, αλλά πρωτίστως πάθος και αγωνιστικότητα» και ταυτόχρονα, όπως είπε χαρακτηριστικά «μια στιγμή, ένα ανοιγόκλεισμα των ματιών στην ιστορία».

«Οι σπουδές μου, η επαγγελματική μου σταδιοδρομία, αλλά και η κοσμοθεωρία μου από την εποχή των μαθητικών μου χρόνων ακόμη, έχουν την Ευρώπη στο επίκεντρό τους», είπε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, υποστηρίζοντας στη συνέχεια πως «δεν είμαι όψιμος ευρωπαϊστής, αλλά δραστήριος και ενεργός υπέρμαχος του ιδρυτικού οράματος της Ε.Ε. εδώ και δεκαετίες».

Περιγράφοντας τους λόγους για τους οποίους διεκδικεί τη ψήφο των πολιτών στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, ο κ. Αγγελόπουλος επισήμανε πως «σήμερα στέκομαι απέναντί σας σε έναν ακόμα προσωπικό αγώνα με στόχο την Ευρώπη, κυρίως γιατί πιστεύω ότι το αξίωμα του Ευρωβουλευτή συνιστά ύψιστη τιμή για κάθε Ευρωπαίο πολίτη. Διότι όποιος αναδειχθεί σ’ αυτό, έχει την ευκαιρία να κάνει πραγματική διαφορά στη ζωή των συμπολιτών του. Και αυτήν την διαφορά επιθυμώ να κάνω, με επίκεντρο τους πολίτες και όχημα τους θεσμούς».

Όπως εξήγησε ο Μιχάλης Αγγελόπουλος «οι πολίτες πρέπει να ακούγονται και να εισακούγονται από τα άτυπα όργανα, η ευημερία και η ασφάλειά τους, σε όλα τα επίπεδα, πρέπει να βρεθούν στο επίκεντρο των αποφάσεων», αλλιώς, όπως προειδοποίησε, «πολύ φοβούμαι, ότι οι ευρωπαϊκοί λαοί μπορεί να ζήσουν στιγμές που ποτέ δε θα πίστευε η γενιά μας ότι θα ξαναέλθουν, από τη στιγμή που ξεκίνησε να δρομολογείται το όραμα της Ενοποίησης».

Σκιαγραφώντας το «διακύβευμα» αυτών των Ευρωεκλογών για την Ευρώπη ο κ. Αγγελόπουλος τόνισε πως «η Ενωμένη Ευρώπη βρίσκεται μπροστά στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας, καθώς αντιμετωπίζει πρωτοφανείς προκλήσεις, για τις οποίες δεν ήταν έτοιμη», προσθέτοντας πως «ίσως και να μην είναι υπερβολή να πω ότι αυτές μπορεί να αποδειχθούν οι τελευταίες Ευρωεκλογές όπως τις ξέρουμε. Στην επόμενη πενταετία, η Ε.Ε. είτε θα βρει άμεσες, ρεαλιστικές λύσεις και σύμφωνες με τις θεμελιώδες ιδρυτικές αξίες, είτε θα διαλυθεί».

Συνδέοντας αυτές τις εξελίξεις με τη χώρα μας ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ υποστήριξε πως «δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω, δεν γίνεται να επιλέξουμε την οπισθοδρόμηση και δεν δικαιούμαστε να παίξουμε το μέλλον των νέων και την ασφάλεια όλων μας».

«Οφείλουμε να αντισταθούμε στις ακραίες φωνές του λαϊκισμού και της απολίτικης φαντασίας και να δώσουμε περισσότερη φωνή με τη ψήφο μας στους πολίτες της Ελλάδας, στους πολίτες όλης της Ευρώπης», είπε εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων ο κ. Αγγελόπουλος για να καταλήξει, στέλνοντας σαφές μήνυμα για την κάλπη της 9ης Ιουνίου: «Δεν διακινδυνεύουμε την σταθερότητα, δεν ξαναζούμε την αβεβαιότητα. Η Ευρώπη αξίζει, η Ελλάδα μπορεί!».