Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί ήταν πρωταγωνιστής για τον Ολυμπιακό και στη ρεβάνς με την Άστον Βίλα αφού δύο δικά του γκολ έφεραν τη νίκη με 2-0 και την πρόκριση στον τελικό του Europa Conference League, του οποίου είναι πρώτος σκόρερ φέτος και μάλιστα ισοφαρίζοντας επίδοση-ρεκόρ, κυνηγώντας το απόλυτο στον τελικό της 29ης Μαΐου.

Ο Μαροκινός φορ αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι για να αντικαταστήσει τον Σεντρίκ Μπακαμπού και από την πρώτη στιγμή οι άνθρωποι των Ερυθρόλευκων ήταν σίγουροι για την επίλογή τους. Όσο κι αν τον πίστευαν, όμως, δεν θα μπορούσαν να φανταστούν όσα απίθανα έχει κάνει από την πρώτη του σεζόν στην ομάδα.

Με τα δύο γκολ που πέτυχε στη ρεβάνς με την Άστον Βίλα ο Ελ Κααμπί, ο οποίος είχε κάνει και χατ-τρικ στον πρώτο ημιτελικό του Μπέρμιγχαμ, έφτασε τα 10 γκολ στο φετινό Conference League, ισοφαρίζοντας έτσι την επίδοση-ρεκόρ του Σίριελ Ντέσερς της Φέγενορντ από τη σεζόν 2021-22. Ρεκόρ που μπορεί να σπάσει ο άσος των Πειραιωτών στον τελικό της 29ης Μαΐου με αντίπαλο τη Φιορεντίνα στην OPAP Arena.

Από εκεί και πέρα, υπολογίζοντας και τα παιχνίδια στο Europa League στο πρώτο μισό της σεζόν, ο Ελ Κααμπί έχει πετύχει 15 γκολ φέτος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και αυτό σημαίνει ότι είναι ήδη, από την πρώτη του σεζόν στην ομάδα, στη 2η θέση του πίνακα των σκόρερ του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, μαζί με τους Νίκο Αναστόπουλο και Αλέκο Αλεξανδρή, έχοντας μπροστά του μόνο τον -συμπατριώτη του- Γιουσέφ Ελ Αραμπί (20).

Παράλληλα, τα γκολ του Ελ Κααμπί σε όλες τις διοργανώσεις φέτος είναι συνολικά 32 και η τελευταία φορά που είχε φτάσει σε αυτόν τον αριθμό παίκτης των Ερυθρόλευκων -και συγκεκριμένα ο Αλεξανδρής- ήταν το 2001-02. Με δεδομένο, επομένως, ότι η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει να δώσει άλλα τέσσερα παιχνίδια φέτος, τρία για το πρωτάθλημα συν τον ευρωπαϊκό τελικό, ο Μαροκινός φορ μπορεί να σπάσει και αυτό το ρεκόρ.