Η φετινή σεζόν πάει από το κακό στο χειρότερο για τη Λίβερπουλ και η επιβεβαίωση ήρθε και από τον αποκλεισμό της στους «32» του κυπέλλου Αγγλίας, η κατάκτηση του οποίου ήταν ένας εκ των στόχων της, μετά την ήττα με 2-1 από τη Μπράιτον με γκολ του Μιτόμα στις καθυστερήσεις.

Στις 14 Ιανουαρίου οι κόκκινοι είχαν πάει στο ίδιο γήπεδο και είχαν ζήσει έναν εφιάλτη αφού είχαν ηττηθεί με 3-0 στο πλαίσιο της Premier League. Από τότε πέρασαν δύο εβδομάδες και η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είχε την ευκαιρία να πάρει την «εκδίκησή» της από τη Μπράιτον αποκλείοντάς τη στο κύπελλο. Τα πράγματα, όμως, εξελίχθηκαν διαφορετικά…

Η Λίβερπουλ ήταν αυτή που προηγήθηκε, με τον Έλιοτ στο 30′ να πλασάρει σωστά τον Στιλ για το 0-1 μετά την κάθετη του Σαλάχ, με τους γηπεδούχους όμως να έχουν την απάντηση στο 39′, όταν το σουτ του Λάμπτεϊ κόντραρε και στον Ντανκ για να καταλήξει στα δίχτυα του Άλισον (1-1).

Από εκεί και πέρα, στο δεύτερο ημίχρονο το θέαμα δεν ήταν και τόσο καλό και όλα έδειχναν ότι το σκορ δεν θα άλλαζε και θα χρειαζόταν επαναληπτικός αγώνας για να κριθεί το ποια ομάδα θα προκριθεί στους «16», μέχρι που ήρθε το 92o λεπτό και το όμορφο γκολ του Μιτόμα για το 2-1, με τη Μπράιτον να παίρνει την πρόκριση και τη Λίβερπουλ να χάνει ακόμη ένα στόχο.