Το Tuxedo French είναι η νέα τάση στο γαλλικό μανικιούρ και στην ουσία πρόκειται για μια «black tie» εκδοχή του κλασικού γαλλικού μανικιούρ –αντί για λευκές άκρες, υπάρχουν μαύρες. Ωστόσο, η τάση μπορεί να ερμηνευτεί με διάφορους τρόπους.

Για παράδειγμα, η Harriet Westmoreland -η βασίλισσα των μινιμαλιστικών, εξαιρετικά λεπτών γραμμών-, σύμφωνα με τη βρετανική Marie Claire, υιοθετεί την τάση ζωγραφίζοντας με το χέρι λεπτές άκρες σε μαύρο χρώμα σε ένα διαφανές νύχι. Τείνει να το κάνει αυτό σε ένα απαλό τετράγωνο σχήμα.

Μπορεί, επίσης, να φαίνεται υπέροχο και σε ένα αμυγδαλωτό σχήμα νυχιού -αλλά σε αυτή την περίπτωση, η γαλλική άκρη είναι λίγο πιο πλατιά για περισσότερη ένταση.

Άλλες εκδοχές της τάσης μπορούν να παίξουν με μονόχρωμα γραφικά, αποδεικνύοντας ότι δεν πρόκειται μόνο για το κλασικό tip. Ο αρνητικός χώρος, το διπλό γαλλικό μανικιούρ και τα χαριτωμένα σχέδια με λεπτομέρειες είναι όλα μέρος της τάσης Tuxedo French.

«Είναι απίστευτα ευέλικτο και προσαρμόζεται στο προσωπικό στυλ οποιασδήποτε γυναίκας» λέει ο nail artist Alex Philamond. «Οι θιασώτες του extreme nail art μπορούν να επιλέξουν μονοχρωματικά σχέδια λευκής και μαύρης γεωμετρίας, ενώ οι μινιμαλιστές μπορούν απλώς να απογειώσουν τα αγαπημένα τους γαλλικά με μια μαύρη άκρη», προσθέτει. Από την πλευρά της, η naiλ artist Marissa Mars υποστηρίζει πως «μπορεί να το δείτε να κυριαρχεί τη σεζόν φθινόπωρο/ χειμώνας 2023-2024».

Πώς να υιοθετήσετε την τάση στο σπίτι σας

Σε αντίθεση με τα περίπλοκα βερνίκια και το περίπλοκο nail art, το Tuxedo French είναι σχετικά εύκολο να το πετύχετε από το σπίτι, αν έχετε όρεξη για λίγο D.I.Y.

Μπορείτε να παίξετε με διαφανείς, λευκές και μαύρες αποχρώσεις σε όποιο σχέδιο ή σχήμα επιθυμείτε, αλλά αν είστε αρχάρια, προτιμήστε ένα απλό γαλλικό. Απλά βάψτε μια λεπτή (ή χοντρή) γραμμή στην άκρη του νυχιού και περάστε το με ένα διάφανο, γυαλιστερό βερνίκι. Πάρτε ένα εξαιρετικά λεπτό πινέλο nail art και αν είστε ασταθής με το ένα χέρι, ίσως καλέσετε μια φίλη να σας βοηθήσει!

Η Mars δίνει, επίσης, έξυπνα tips για ένα απλό και εύκολο Tuxedo French: «Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια οδοντογλυφίδα ή ένα τσιμπιδάκι μαλλιών βουτηγμένο στο βερνίκι νυχιών για να δημιουργήσεις ένα χαριτωμένο εφέ κουκκίδων και να τελειώσεις με ένα γυαλιστερό top coat».