Μια γυναίκα στην Αγγλία βρίσκεται αντιμέτωπη με έξωση από την καλύβα όπου ζει, διότι, όπως υποστηρίζει, μόνο έτσι θεραπεύεται η αλλεργία της προς τον σύγχρονο τρόπο ζωής.

Η Κέιτ Μπάροους και ο σύντροφός της Άλαν έφτιαξαν το σπίτι τους, χρησιμοποιώντας κορμούς δέντρων, λάσπη και άχυρο. Όπως δηλώνει η Κέιτ, αναγκάστηκε να μετακομίσει όταν μια σειρά από ασθένειες έκαναν την εμφάνισή τους ενώ ζούσε στο προηγούμενο σπίτι που νοίκιαζε.

mvmhu2

Ωστόσο, οι αρχές της κομητείας Ντεβόν, όπου ζουν, υποστηρίζουν πως με το σπίτι που έχτισαν, παραβίασαν τον νόμο και τους δίνουν προθεσμία μέχρι τον Δεκέμβριο για να εγκαταλείψουν τον χώρο.

Η γυναίκα άσκησε έφεση στην απόφαση των αρχών, υποστηρίζοντας πως πάσχει από πολλαπλή χημική ευαισθησία. Χωρίς όμως αποτέλεσμα…

mvmhu3

Η Μπάροους, που ζει στην καλύβα της τους τελευταίους 19 μήνες, τονίζει ότι η ζωή σε ένα σύγχρονο σπίτι «ήταν σαν να είχα γρίπη όλη την ώρα. Ήταν ένας συνδυασμός πραγμάτων στο σύστημά μου που κυριολεκτικά με δηλητηρίαζε».

mvmhu4

«Νομίζω ότι ήταν το νερό και ο ηλεκτρισμός και το wi-fi, η βαφή στους τοίχους και το σώμα μου δεν μπορούσε να το αντέξει. Δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο άρρωστη ήμουν μέχρι που μετακομίσαμε εδώ και άρχισα να επανέρχομαι», σημειώνει η ίδια, σύμφωνα με το BBC.