Τη Δευτέρα 28/04, συμπληρώνεται ένας μήνας από τη μέρα που ο Δημήτρης Κόκοτας υπέστη καρδιακή ανακοπή και έμφραγμα κατά τη διάρκεια των προβών του show «Just2Us» στο οποίο συμμετείχε. Εκ τότε ο τραγουδιστής δίνει τη δική του μεγάλη μάχη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Γεννηματάς στο οποίο νοσηλεύεται.

Πλέον, ένα μήνα μετά την στιγμή που «πάγωσε» την οικογένειά, τους φίλους και τους θαυμαστές του, όλοι μαζί μπορούν να είναι αισιόδοξοι.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η δημοσιογράφος Ιωάννα Σουλάκη στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» του Mega, τα νέα για την πορεία της υγείας του Δημήτρη Κόκοτα είναι αισιόδοξα.

«Έχουν μειώσει οι γιατροί την καταστολή και φαίνεται να ανταποκρίνεται σε απλές οδηγίες ο τραγουδιστής. Χθες και σήμερα του ζήτησαν να ανοίξει και να κλείσει τα μάτια του και ανταποκρίθηκε θετικά. Αυτό σημαίνει ότι αποκαθίστανται οι νευρολογικές του λειτουργείες. Σε τι βαθμό θα φανεί το επόμενο διάστημα και σίγουρα δεν πρέπει να υπάρχει βιασύνη. Ο δρόμος είναι μακρύς και αυτές οι διαδικασίες δεν είναι γρήγορες. Θα χρειαστεί χρόνος για να συνέλθει ο ασθενής. Στόχος αυτή τη φορά, από Δευτέρα, είναι να μπορέσει να αποσωληνωθεί. Έχει δικές του αναπνοές. Μπορεί να αναπνεύσει χωρίς τη βοήθεια του μηχανήματος και αυτό είναι θετικό σημάδι. Και από την στιγμή που θα καταφέρει να αποσυνδεθεί από τον αναπνευστήρα θα έχει απομακρυνθεί ένας πολύ μεγάλος κίνδυνος από τη ΜΕΘ» σημείωσε μεταξύ άλλων η δημοσιογράφος.