Από την εποχή που προέκυψε η έλλειψη ημιαγωγών και ενέσκηψε η πανδημία του covid, οι τιμές των αυτοκινήτων αυξάνονται με ρυθμούς που δεν μπορούν να ακολουθήσουν οι οικονομικές δυνατότητες των περισσότερων.

Σχεδόν δυο χρόνια πριν, πολλοί από εμάς πιστεύαμε πως οι τιμές πήραν την ανηφόρα εξ αιτίας της μειωμένης παραγωγής και κατά συνέπεια της διαρκώς αυξανόμενης ζήτησης, που εκμεταλλεύτηκαν τόσο τα εργοστάσια όσο και το κύκλωμα διανομής και πώλησης αυτοκινήτων.

Όμως, τελικά αυτό ήταν μόνο ένα μικρό ποσοστό των αιτίων που εκτόξευσαν (περί το 20%) τις τιμές των καινούριων (μαζί και των μεταχειρισμένων) οχημάτων. Οι ουσιαστικές αιτίες της υπέρμετρης αύξησης ακόμα και των παραδοσιακά φθηνών αυτοκινήτων είναι κυρίως η συνεχής αύξηση των προδιαγραφών ασφαλείας (προκειμένου να αποκτηθούν τα πολυπόθητα 5 αστέρια του Euro NCAP) και οι υπερβολικές απαιτήσεις των δυτικών κυβερνήσεων για την μείωση των εκπεμπόμενων στην ατμόσφαιρα ρύπων.

Είναι αλήθεια πως, η αναμενόμενη αύξηση τιμών τόσο των πρώτων υλών όσο και του κόστους εργασίας χρόνο με τον χρόνο, ωχριά εμπρός στα έξοδα που πρέπει να κάνουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες προκειμένου τα μοντέλα τους να αποκτήσουν τα πολυπόθητα 5 αστέρια του Euro NCAP (οργανισμός αξιολόγησης της απόδοσης της ασφάλειας αυτοκινήτου), αλλά και να πληρούν
τους ολοένα και πιο αυστηρούς περιορισμούς ρύπων που αποφασίζουν οι κυβερνήσεις. Ειδικά για την μείωση των ρύπων, τα τμήματα έρευνας και εξέλιξης των εταιριών εργάζονται ακατάπαυστα δαπανώντας τεράστια ποσά που φυσικά προστίθενται στο κόστος κτήσης που καλείται να πληρώσει ο αγοραστής.

Εκτός αυτού, οι περιορισμοί γίνονται τόσο αυστηροί που προς το παρόν μπορούν να επιτευχθούν (όσο γίνεται) με την παραγωγή plug-in hybrid ή αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, σε συνδυασμό με την κατάργηση των μικρών οχημάτων (μίνι) με τους μικρού κυβισμού θερμικούς κινητήρες. Ευτυχώς που σε – κατά κάποιο τρόπο – αντιστάθμισμα των παραπάνω αιτιών ανόδου των τιμών, πρόσφατα στην ελληνική αγορά προέκυψαν μοντέλα που κλείνουν τον κύκλο ζωής τους ή εισήχθησαν σε περισσότερες μονάδες από αυτές της ζήτησης, με αποτέλεσμα περιστασιακά να γίνονται (μετά από χρόνια) κάποιες προσφορές εκ μέρους των αντιπροσωπειών.

Όμως, οι προσφορές αυτές δεν σημαίνουν σε καμιά περίπτωση ότι, οι τιμές διορθώνουν και ενδέχεται προσεχώς να μειωθούν.

Εκτός αυτού, το διάστημα καθυστερήσεων της παραγγελιοδοσίας λειτούργησε ούτως ώστε να στερέψει η αγορά από τα καλά μεταχειρισμένα, που όταν τα βρίσκεις μπορεί να στοιχίζουν πιο ακριβά ακόμα και από τα καινούρια (περίπτωση Suzuki Jimny).

Κατόπιν όλων αυτών αυτή η ενότητα συνιστά, αν έχετε στα προσεχή σχέδια σας την αγορά καινούριου ή ποιοτικού μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, κάντε την κίνηση όσο πιο γρήγορα μπορείτε και μην παρασύρεστε από τιμές περιστασιακές που δίνουν τροφή σε ελπίδες προσεχούς μείωσης τιμών.

Αυτό – κατά τη γνώμη του γράφοντος – δεν πρόκειται να συμβεί, ειδικά μετά το 2025 όταν θα μειωθούν ακόμα περισσότερο τα όρια εκπεμπόμενων ρύπων.