Ανατρεπτικές εξελίξεις έρχονται στα επόμενα επεισόδια της δραματικής σειράς του MEGA, «Το ναυάγιο». Η Ειρήνη διαβάζει το ημερολόγιο της Κλαίρης και μαθαίνει σκοτεινά μυστικά που σοκάρουν. Ο Δημοσθένης Καλλέργης αποκαλύπτει στον Μιχάλη το παρελθόν του με τον Παντελίδη. Η Δήμητρα συνειδητοποιεί ότι ο Ιπποκράτης είναι δολοφόνος.

Όσα θα δούμε από τη Δευτέρα 13 έως την Τετάρτη 15 Μαΐου στις 22:50:

Επεισόδιο 94 (Δευτέρα 13 Μαΐου)

Το ημερολόγιο της Κλαίρης αποκαλύπτει στην Ειρήνη τα σκοτεινά μυστικά του γάμου της με τον Ιπποκράτη, την ώρα που εκείνος ανακαλύπτει ότι η εικόνα του Αγίου Νικολάου έχει κλαπεί από το γραφείο του. Ο παπάς και η παπαδιά βάζουν τηλέφωνο στο σπίτι τους και περιμένουν εναγωνίως να ακούσουν τον Πέτρο. Ο Όθωνας συνεχίζει τις προσπάθειες να κερδίσει τη Λίνα με τις ευλογίες του Δημήτρη και της Πολυξένης, ενώ η Στέλλα υποψιάζεται ότι ο Ιπποκράτης και η Ειρήνη έχουν συμμαχήσει με τον Παντελίδη. Ο Πέτρος δίνει την εικόνα του Αγίου Νικολάου στη Χριστίνα για να την κρύψει, όμως για κακή του τύχη η εικόνα πέφτει στα χέρια του Άγγελου. Η στιγμή της αποκάλυψης της μυστικής ζωής του Πέτρου στους φίλους του, έφτασε.

Επεισόδιο 95 (Τρίτη 14 Μαΐου)

Ο Άγγελος ζητάει εξηγήσεις από τη Χριστίνα για την εικόνα του Αγίου Νικολάου που βρήκε στο σπίτι της. Εκείνη καλύπτει τον Πέτρο, αλλά το μυστικό του δεν μπορεί να μείνει πια κρυμμένο. Η Πολυξένη επισκέπτεται τη Μαρία και της ζητάει μία χάρη που θα αναστατώσει τον Δημήτρη. Η Ειρήνη προσπαθεί να διαβάσει το ημερολόγιο της Κλαίρης για να μάθει την αλήθεια για την εξαφάνισή της, αλλά πρέπει πρώτα να ξεφύγει από τη Δήμητρα που έχει γίνει πια η σκιά της. Ο Δημοσθένης Καλλέργης αποκαλύπτει στον Μιχάλη το περίπλοκο παρελθόν του με τον Παντελίδη. Ο Μάκης βλέπει τα εισιτήρια για το θέατρο που έδωσε ο Όθωνας στη Λίνα και προμηνύεται θύελλα. Ο Πέτρος παίρνει τη δύσκολη απόφαση να αντιμετωπίσει τον Μάκη και τον Άγγελο και να τους πει πια όλη την αλήθεια για τη ζωή του. Η Δήμητρα βρίσκει το ημερολόγιο της Κλαίρης και συνειδητοποιεί συγκλονισμένη την τραγική αλήθεια που της έκρυβε ο Ιπποκράτης. Τώρα πια γνωρίζει πως το αφεντικό της είναι δολοφόνος.

Επεισόδιο 96 (Τετάρτη 15 Μαΐου)

Η Δήμητρα είναι σίγουρη πως ο Ιπποκράτης σκότωσε την Κλαίρη και μαζεύει τα κουράγια της για τον αντιμετωπίσει. Η Ειρήνη αποκαλύπτει στην Ευγενία τα μυστικά του ημερολογίου της Κλαίρης. Ο Μάκης και ο Άγγελος μαθαίνουν την ιστορία του Πέτρου και πρέπει να αποφασίσουν αν θα τον συγχωρέσουν για τα ψέματά του. Η Ελένη παίρνει την κατάσταση στα χέρια της και καλεί τον Καλλέργη στο καφέ που δουλεύει ο Μιχάλης. Την ίδια ώρα κατευθύνεται εκεί ο Παντελίδης και η συνάντηση των δύο δικηγόρων προβλέπεται επεισοδιακή. Ο Όθωνας συνεχίζει να πολιορκεί τη Λίνα κι αυτή αναγκάζεται να πει ψέματα στον Μάκη. Η Ειρήνη πηγαίνει να βρει τον Βασίλη στο σπίτι της Στέλλας και βλέπει για πρώτη φορά το μωρό της Στέλλας… το μωρό της.