Σκληρή γλώσσα κατά της κυβέρνησης χρησιμοποίησε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην ομιλία του κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ίδιος με τις υπογραφές και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, της Πλεύσης Ελευθερίας και της Νέας Αριστεράς.

«Το αδίκημα της απιστίας δεν είναι κάτι άλλο από αδίκημα διαφθοράς. Τι είναι αυτό που θεωρείτε ότι πρέπει να συζητήσουμε σε μια προανακριτική. Μα αυτό που λέει το πόρισμα.

Το πόρισμα αφορούσε αυτές τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις. Πονηρά αντί να πάτε σε προανακριτική επιλέξατε την εξεταστική και καλύψατε τις ευθύνες σας. Μια εξεταστική που έψαχνε ψύλλους στ’ άχυρα. Αντί να έρθουν σημαντικοί μάρτυρες παρήλασαν υπουργοί 20ετίας.

Τι θέλατε, να επενδύσετε στις χρόνιες παθογένειες. Αν είχε υλοποιηθεί η 717 τα δύο τραίνα δεν θα είχαν συγκρουστεί και αυτή είναι η ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας. Όταν δεν υπήρχαν τα συστήματα ασφαλείας που θα έπρεπε, τότε παίζετε με τις πιθανότητες.

Το αφήγημά τους είναι ότι φταίει ο σταθμάρχης. Ο σταθμάρχης που εκείνοι είχαν διορίσει. Τι κάνατε ένα χρόνο για να βρεθεί το διεφθαρμένο χέρι της μονταζιέρας. Ποιες πρωτοβουλίες πήρε η κυβέρνησή σας για να βρούμε ποιος είναι ο νοσηρός νους που παραποίησε τις συνομιλίες και τις διοχέτευσε. Αφού ξέρατε ότι είναι χαλκευμένες, γιατί τις επικαλεστήκατε; Άρα μάλλον γνωρίζατε και παραπλανούσατε εν γνώση σας.

Ποιος πήρε τις συνομιλίες; Ποιος τις χάλκευσε; Και ποιος τις έδωσε στο συγκεκριμένο ΜΜΕ. Η αποκάλυψη επιβεβαιώνει την ισχυρή και εδραιωμένη πεποίθηση πως μόνος σας στόχος είναι η χειραγώγηση της κοινής γνώμης, για να μην κλονίζεται η εικόνα του πρωθυπουργού και του υπουργικού συμβουλίου».

Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Νίκος Ανδρουλάκης, σημείωσε: «Στο Μαξίμου είστε απλός ενοικιαστής, μόνος ιδιοκτήτης είναι ο ελληνικός λαός. Αυτός σας έβαλε και αυτός θα σας βγάλει. Και με αυτά που κάνετε θα σας βγάλει γρηγορότερα από όσα νομίζατε και σχεδιάζατε»