Πέντε ανήλικα αδέρφια, που είχαν απομακρυνθεί από το πατρικό τους σπίτι με εισαγγελική εντολή και φιλοξενούνταν στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου του Ρίου, εξαφανίστηκαν.

Σύμφωνα με την εκπομπή του «MEGA», «LIVE News», τα πέντε παιδιά ηλικίας από 8 έως 16 ετών φέρεται να ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για σεξουαλική κακοποίηση από το οικογενειακό περιβάλλον.

Τα πέντε ανήλικα αδέλφια θα φιλοξενούνταν στην παιδιατρική κλινική μέχρι να βρίσκονταν δομές φιλοξενίας να τα υποδεχθούν. Τελικά, κατάφεραν να ξεφύγουν από την προσοχή των νοσηλευτών και εξαφανίστηκαν.

«Παιδιά παρκάρονται με εισαγγελική εντολή στο νοσοκομείο»

Μιλώντας στο «MEGA», ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ανέφερε: «Έχουμε πολλές φορές μιλήσει για τα παιδιά που “παρκάρονται” με εισαγγελική εντολή στα νοσοκομεία, επειδή δεν υπάρχουν προνοιακές μονάδες. Συνοδευόμενα από αστυνομικούς ήρθαν στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου του Ρίου.

Η εισαγγελική εντολή έχει εκδοθεί από 30/4. Στα παιδιά γίνονται εξετάσεις που παραπέμπουν και σε σεξουαλική κακοποίηση από το οικογενειακό περιβάλλον. Εντολή του εισαγγελέα είναι να μην τα δουν καθόλου οι γονείς. Σε μια παιδιατρική κλινική με δύο νοσηλεύτριες μπορεί να είναι ασφαλή αυτά τα παιδιά;

Στη Ζάκυνθο, σε μια παρόμοια περίπτωση, το κορίτσι το απήγαγε ο πατέρας και η νοσηλεύτρια οδηγήθηκε στο δικαστήριο, όπου δικαιώθηκε οριακά».