Ο Ολυμπιακός είναι στον τελικό του Europa Conference League και ζει τη μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας του, γεγονός που οφείλεται στον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ που παρέλαβε ένα αγωνιστικό χάος και το μετέτρεψε σε μια χαρά οργανωμένη ομάδα, με αποτέλεσμα να αποθεώνεται και από τους συμπατριώτες του.

Ο Ισπανός προπονητής πανηγύρισε πέρυσι την κατάκτηση του Europa League με τη Σεβίλλη, επιτυχία όμως που δεν του επέτρεψε να… ριζώσει στον πάγκο της. Οι Ανδαλουσιανοί αποφάσισαν τελικά να τον απολύσουν τον περασμένο Οκτώβριο και στον Πειραιά έχουν πλέον κάθε λόγο για να τους… ευχαριστούν για αυτό.

Η διοίκηση των Ερυθρόλευκων, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα, έκανε την τέλεια επιλογή όταν του πρόσφερε συμβόλαιο για να έρθει στην Ελλάδα και τελικά με τον Μεντιλίμπαρ ο Ολυμπιακός πάει φουλ για κατάκτηση ευρωπαϊκού τίτλου! Λογικό είναι, επομένως, να τον έχουν ήδη λατρέψει οι οπαδοί του, λογικό είναι να γνωρίζει την αποθέωση και από τους συμπατριώτες του.

«Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ γράφει ιστορία στο πέρασμά του από την Ελλάδα και πέτυχε την πρόκριση του Ολυμπαιακού σε ευρωπαϊκό τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία του. Πρέπει να θυμηθούμε ότι ο Μεντιλίμπαρ έφτασε στον Ολυμπιακό στα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου, μετά την αντικατάστασή του, στις αρχές της σεζόν από την Σεβίλλη. Στον Ολυμπιακό αντιμετώπισε μια κατάσταση παρόμοια με αυτή που έζησε τη σεζόν 2022-23, όταν η Σεβίλλη στράφηκε σε αυτόν για να την σώσει, μετά την απομάκρυσνη των Γιουλέν Λοπετέγι και Χόρχε Σαμπάολι», γράφει σε σχετικό θέμα το Deportes Cuatro και συνεχίζει…

«Δεν είναι παράξενο που οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι ευχαριστημένοι με τον προπονητή τόσο που προς το τέλος του αγώνα ρεβάνς με την Άστον Βίλα από τις εξέδρες του Γεώργιος Καραϊσκάκης ακουγόταν ένα τραγούδι αφιερωμένο στον προπονητή, στον Μεντιλίμπαρ, ο οποίος είναι πια το νέο είδωλο του Πειραιά».