Ένα κοινωνικό πείραμα επιχείρησε να κάνει η Μις Ισραήλ, Νόα Κότσβα, η οποία περπάτησε στη Νέα Υόρκη, με μια ταμπέλα που έγραφε «είμαι στρατιώτης των IDF, ρωτήστε με ό,τι θέλετε», προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Την απείλησαν με μαχαίρι και της έλεγαν: «Είσαι εγκληματίας πολέμου». Μάλιστα, οι απειλές δεν ήταν μόνο λεκτικές, καθώς μια γυναίκα της είπε πως είναι «μικρή σιωνίστρια» και έβγαλε ένα μαχαίρι.

Ένα άλλο άτομο τη ρώτησε «Πώς μπορείς και κοιμάσαι τα βράδια;» και η Νόα απάντησε: «Κοιμάμαι μια χαρά, γιατί γνωρίζω ότι είμαι στη σωστή πλευρά της ιστορίας».

Ένας αμερικανός στρατιώτης σταμάτησε για να συνομιλήσει μαζί της και η Κότσβα εξέφρασε την αίσθηση του σκοπού που απέκτησε από τις υπηρεσίες που πρόσφερε στη χώρα της. Η Κότσβα υπηρέτησε στην πρώτη γραμμή του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς ως γιατρός.

Μια γυναίκα την επαίνεσε και είπε: «Είμαστε μαζί σας».

Το βίντεο που ανήρτησε στο Instagram η Κότσβα κλείνει με την ίδια να λέει κλαίγοντας ότι «ήταν τόσο μεγάλο το μίσος που εισέπραξα. Εγώ το μόνο που ήθελα ήταν να έχω μια ειρηνική συζήτηση μαζί τους. Αλλά είναι τελείως διαφορετικό να βιώνεις κάτι τέτοιο. Δεν πρέπει να αφήνουμε να συμβαίνουν τέτοια πράγματα».