«Όταν κοιτάς από ψηλά, μοιάζει η γη με ζωγραφιά. Μοιάζουν τα σπίτια με σπιρτόκουτα, μοιάζουν μυρμήγκια οι ανθρώποι», λένε οι στίχοι του τραγουδιού «Από το αεροπλάνο» του Κώστα Χατζή. Και αλήθεια, πόσες φορές δεν έχετε σκεφτεί το ίδιο, όταν βρίσκεστε σε ενα ψηλό σημείο και αγναντεύετε την πόλη;

Πόσες φορές δεν σας μοιάζουν τα σπίτια με σπιρτόκουτα και η γη με ζωγραφιά; Επειδή, λοιπόν, έχει ξυπνήσει ο ρομαντισμός μέσα μας, λέμε να πάμε για καφέ ή ποτό, ακόμα και για φαγητό σε ψηλά σημεία της πόλης για να έχουμε πιάτο την Αθήνα, απολαμβανοντας την μοναδική θέα που την κάνει να μοιάζει με ζωγραφιά.

Πράσινη Τέντα – Λυκαβηττός

Tο θρυλικό καφέ της νιότης μας άνοιξε ξανά, στον λόφο του Λυκαβηττού, προσφέροντας απλόχερα μια απίστευτη θέα. Έχοντας την Αθήνα στο πιάτο σας, μπορείτε να απολαύσετε και τα απίθανα πιάτα που προσφέρει η Πράσινη Τέντα, που περιλαμβάνουν πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό, ενώ μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας και να πιείτε το ποτό σας.
Λόφος Λυκαβηττού

Terra Petra, Πετρούπολη

Αν μιλάμε για πανοραμική θέα στην Αθήνα, σαν του Terra Petra δεν έχει. Το κλασικό στέκι στην Πετρούπολη, το οποίο επισκέπτονται από όλες τις περιοχές της πρωτεύουσας για να χαζέψουν την απίστευτη θέα που προσφέρει. Εδώ, μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας, αλλά και το δείπνο σας και πιστέψε μας, ο ρομαντισμός πηγαίνει σε άλλο επίπεδο.
Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη

Apolis

Παραμένουμε στην Πετρούπολη και πηγαίνουμε στο Apolis, το οποίο προσφέρει εξίσου απλόχερα μία απίστευτη θέα. Εδώ, μπορείτε να έρθετε από νωρίς για να απολαύσετε το πρωινό σας, τον καφέ σας, αλλά και τις υπόλοιπες ώρες της ημέρες για φαγητό.
Λόφος Αγίου Δημητρίου, Πετρούπολη